• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht krijgt al zeker 8,6 miljoen euro uit CL-vetpot

  Wie de CL-trofee in de lucht mag steken, krijgt 10,5 miljoen euro.

  De UEFA heeft het prijzengeld voor de Champions League bekendgemaakt. Anderlecht is dankzij zijn plek in de groepsfase al zeker van 8,6 miljoen euro.

  Een club in de groepsfase van de Champions League krijgt een "startpremie" van 8,6 miljoen euro. Ook de Belgische kampioen Anderlecht kan dat bedrag dus op zijn bankrekening verwachten. Een overwinning in de poulefase levert 1 miljoen euro op, een gelijkspel is goed voor 500.000 euro.

  Teams die zich kwalificeren voor de achtste finales krijgen 3,5 miljoen euro, een plaats in de kwartfinales levert 3,9 miljoen euro op. De vier halvefinalisten strijken 4,9 miljoen euro op. Voor de winnaar van de Champions League ligt er 10,5 miljoen euro klaar, de verliezende finalist moet het met 6,5 miljoen euro stellen.

  Real Madrid, de winnaar van vorig seizoen, heeft dankzij de voorbije CL-campagne 57,4 miljoen euro binnen gehaald. Viktoria Plzen verdiende het minst van alle CL-deelnemers. De Tsjechische club vergaarde "maar" 11,1 miljoen euro.