• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Snick: "Nummer 1 van de wereld worden"

  Charline Van Snick koestert hoge ambities.

  In de GP van Zagreb maakte Charline Van Snick (-48 kg) gisteren een terugkeer door de grote poort. "Maar door alle watertjes die ik heb doorzwommen, ben ik niet meer dezelfde", vertelt de judoka die in haar eerste toernooi na haar cocaïnezaak meteen brons veroverde.

  "Ik wou iedereen laten zien dat ik terug ben", zegt een opgeluchte Charline Van Snick aan RTBF. "Het doet me plezier om zo'n geslaagde comeback te maken. Nu weten ze dat ze me niet mogen vergeten."

  Van Snick testte vorig jaar positief op cocaïne, maar waarschijnlijk was er sabotage in het spel. In juli werd ze vrijgesproken. "Ik heb zoveel watertjes doorzwommen dat ik niet meer dezelfde ben. Momenteel voel ik me nóg sterker dan voorheen."

  "Mijn zegehonger is niet te stillen", zegt Van Snick in Le Soir. "Volgend jaar wil ik Europees kampioen worden in Glasgow. Dan kan ik eindelijk een gouden plak in mijn trofeeënkastje stallen (ze veroverde al 2 keer Europees zilver en 1 keer brons, red)."

  En over 2 jaar staan de Olympische Spelen voor de deur, waar ze in 2012 roem vergaarde door met brons aan de haal te gaan. "Een medaille halen in Rio de Janeiro, dat is natuurlijk het absolute hoofddoel."