Ga naar de inhoud

Van Avermaet: "Zondag herkansing in Montréal"

 za 13 september 2014 12:20
Van Avermaet snelde naar de 5e plaats in Québec.
Met een vijfde plaats tekende Greg Van Avermaet gisteren voor de beste Belgische prestatie in Québec. "Ik sprintte uitstekend, maar zat wat te ver", reageert onze 29-jarige landgenoot.

In Canada leggen de potentiële WK-gangers de laatste hand aan hun voorbereiding op Ponferrada. De Belgen reden zich alvast in de kijker, maar kwamen in het venijn van de finale tekort.

"Het was heel moeilijk om een gaatje te vinden", zegt Van Avermaet, die beslag legde op plek 5. "Opeens werd ik gehinderd en kon ik geen kracht meer zetten op mijn pedalen. Het was moeilijk om daarna nog een gaatje te vinden."

"Over mijn sprint op zich ben ik wel tevreden, maar ik zat gewoonweg te ver. Mijn team (BMC) had me nochtans prima in de voorwacht van het peloton gehouden."

Morgen krijgen Van Avermaet en co een nieuwe test, met de GP van Montréal. "Het is een mooie herkansing en we willen met een goed resultaat terugkeren uit Canada. Aan mijn ploeg zal het zeker niet liggen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kijk morgen live

De Grote Prijs van Montréal is morgen live te volgen OP 12 en met onze livestream (vanaf 17u).