• home
 • video
 • pas verschenen

  Lars Boom blijft weg van WK wielrennen

  In de Ronde van Frankrijk won Lars Boom de vijfde rit.

  Lars Boom heeft zich bij de Nederlandse bond afgemeld voor het WK wielrennen in Ponferrada later deze maand. "Het is een lange en zware zomer geweest. Ik ben vermoeid", zegt de Belkin-renner.

  Van 21 tot 28 september speelt het Spaanse Ponferrada gastheer voor het WK wielrennen. Lars Boom zal daar niet te zien zijn. "Na de Tour, de criteriums, de Clasica San Sebastian en de Eneco Tour, merkte ik dat ik vermoeid was."

  Boom nam zijn besluit na de GP Plouay, eind augustus. "Ik had nog weinig moreel en de training liep ook niet zoals ik wilde. Ik kon de Ronde van Groot-Brittannië zo niet rijden, en dat betekende dat het WK een moeilijk verhaal zou worden."

  "Het is best een lange en zware zomer geweest. Ik ben moe", zegt Boom, die na het seizoen Belkin inruilt voor Astana. De Nederlander was een van de kandidaten voor de drie nog in te vullen plaatsen in de selectie van bondscoach Johan Lammerts.

  Boom heeft zich bij zijn ploeg ook afgemeld voor de WK-ploegentijdrit.