• home
 • video
 • pas verschenen

  Kromowidjojo en Van den Hoogenband uit elkaar

  Van den Hoogenband en Kromowidjojo hebben besloten uit elkaar te gaan.

  Ranomi Kromowidjojo en Pieter van den Hoogenband vormen niet langer een koppel. De olympische zwemkampioenen waren ruim anderhalf jaar samen.

  De 24-jarige Kromowidjojo kondigde de breuk zelf aan op Twitter. "Ben verdrietig, Pieter en ik hebben besloten uit elkaar te gaan. We hebben een bijzondere onderlinge band, die is gelukkig blijvend".

  In januari 2013 liet Kromowidjojo voor het eerst officieel weten dat ze een relatie had met de 12 jaar oudere Van den Hoogenband. De drievoudige olympische kampioen had in september 2012 al verklaard dat hij zou scheiden van zijn vrouw, oud-zwemster Minouche Smit.

  Kromowidjojo veroverde in 2012 op de Olympische Spelen in Londen goud op de 50 en 100 meter vrije slag. Vorig jaar pakte ze ook de wereldtitel op de 50 meter vrij in Barcelona. Dit jaar loopt het mede door een aantal coachwissels een stuk minder goed voor de Nederlandse. De olympische kampioene gaf in augustus zelfs verstek  voor het EK in Berlijn.