• home
 • video
 • pas verschenen

  Complicaties bij Vervoort: "Moeite met ademen"

  Vervoort ligt in het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek.

  Marieke Vervoort was vrijdag een grote afwezige op de Van Damme Memorial. De rolstoelatlete ligt nog altijd met zware brandwonden in het ziekenhuis in Neder-Over-Heembeek na een ongeval in haar keuken. En daar is afgelopen week nog een longontsteking bijgekomen. "Ik ben nog lang niet thuis", zegt Vervoort aan Sporza.

  Eind augustus liep het mis bij het afgieten van pasta. Vervoort kreeg het kokendhete goedje over zich en liep verschillende tweede- en derdegraadsverbrandingen op. Ze is van borst tot enkel ingepakt met verband.

  En haar lijdensweg is nog niet voorbij: "Ik moet hier zeker nog zes tot acht weken blijven. Volgende week ga ik ook onder het mes, omdat de wonden te diep zijn."

  "Ik heb bovendien nog een longontsteking opgelopen en er zit vocht op mijn longen. Daardoor kan ik heel moeilijk ademen. Het is niet makkelijk", vertelt de paralympische kampioene over haar weinig benijdenswaardige situatie.