• home
 • video
 • pas verschenen

  Antonio Conte haalt Pirlo terug naar de nationale ploeg

  Pirlo is klaar om terug te keren in het blauwe shirt.

  Andrea Pirlo is klaar om het truitje van de Italiaanse nationale voetbalploeg opnieuw aan te trekken. De 35-jarige balgoochelaar bezweek onder de smeekbeden van bondscoach Antonio Conte. "Ik ben klaar om terug te keren", zegt Pirlo.

  Op het voorbije WK in Brazilië kondigde Andrea Pirlo zijn afscheid aan als international. Antonio Conte, de nieuwe bondscoach van Italië maakte zich eerder al sterk dat de spelverdeler zou terugkeren bij de nationale ploeg.

  De twee kennen mekaar dan ook goed. Conte had Pirlo de voorbije drie seizoenen bij Juventus al onder zijn hoede en wist de 35-jarige regisseur van de Squadra Azzurra te overtuigen om terug te keren.

  "Ik wou stoppen met de nationale ploeg, maar Conte vroeg me om hulp. Ik heb ja gezegd en daar ben ik blij om. We hopen dat we iets mooi kunnen realiseren", zegt Pirlo.

  "Conte beschikt over alle kwaliteiten om goed te presteren. In enkele dagen heeft hij de ploeg al een identiteit gegeven. Een ploeg die in verwarring leek na een slecht WK, waar Italië sneuvelde in de groepsfase."