• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lierse moet Buysens zes maanden missen

  Ludovic Buysens hinkte zaterdag van het veld.

  Ludovic Buysens scheurde tijdens de wedstrijd tegen Charleroi zijn voorste kruisbanden en is zes tot acht maanden out. "Het wordt mentaal moeilijk", weet de centrale verdediger.

  Ludovic Buysens kwam zaterdag tijdens Lierse-Charleroi slecht neer en moest naar de kant. Het verdict na de MRI-scan was zwaar. De kruisband van de knie is gescheurd en Buysens is minstens zes maanden out.

  "Ik moet het nog even verwerken", vertelt de 28-jarige verdediger in Gazet van Antwerpen. "De pijn was immens, dus ik voelde de bui zaterdag wel al hangen. Er wacht mij nu een lange en eenzame revalidatie. Dat is mentaal niet leuk."

  "Ik was goed aan het seizoen begonnen, maar haalde nog niet mijn topniveau. Ik voel me goed bij de club en het is spijtig dat ik Lierse nu even niet kan helpen. Ik word de komende maanden supporter nummer 1."

  Voor trainer Stanley Menzo is het uitvallen van Buysens een zware domper. Eerder zag hij al Arjan Swinkels, zijn andere sterkhouder centraal achterin, uitvallen.