• home
 • video
 • pas verschenen

  Frank Lampard stopt als Engels international

  Lampard speelde vijftien jaar voor de nationale ploeg.

  Frank Lampard neemt afscheid van de Engelse nationale ploeg. De 36-jarige middenvelder was vijftien jaar international en verzamelde in totaal 106 caps. "Het was een moeilijke beslissing", zegt Lampard.

  Frank Lampard maakte zijn debuut bij "The Three Lions" in 1999 tegen de Rode Duivels. De Engelsman was erbij op drie WK's en twee EK's. In totaal verzamelde Lampard meer dan honderd caps en was hij goed voor 29 doelpunten.

  "Het was een heel moeilijke beslissing. Dat is ook de reden waarom ik zo lang heb nagedacht. Ik ben altijd heel trots geweest om mijn land te vertegenwoordigen", zegt Frank Lampard.

  "Als ik er op terugkijk, kan ik niet anders zeggen dan dat ik genoten heb van elke minuut in het shirt van Engeland. Maar het is nu tijd om vooruit te kijken. Ik ben ervan overtuigd dat de nationale ploeg in de toekomst successen zal boeken. Zeker met het grote aantal jonge en talentvolle spelers."

  Carrièreswitch

  Lampard speelde de voorbije dertien jaar voor Chelsea, maar besliste recent om zijn carrière over een andere boeg te gooien. Hij tekende voor New York City FC dat hem een half jaar uitleende aan Manchester City in afwachting van de start van de Amerikaanse competitie.

  "Omdat mijn carrière een andere richting is uitgegaan, is het belangrijk om rekening te houden hoe ik mijn capaciteiten bij de club het best kan benutten."