• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Charleroi dient dan toch geen klacht in tegen de KBVB

  Charleroi mocht zijn eigen kleuren niet aantrekken.

  Dat Charleroi op Lierse niet in zijn eigen truitjes mocht spelen, zint de Waalse club niet. "We hebben schade opgelopen", zegt Charleroi. De club dreigde er mee om naar de rechtbank te stappen, maar probeert nu een "interne oplossing" te zoeken.

  Charleroi had zijn groene reserveshirts meegenomen naar het Lisp, maar die vlieger ging niet op. De scheidsrechter vond dat het groen te verwarrend was om de match goed te kunnen volgen en verplichtte Charleroi om de uitshirts van Lierse te dragen.

  "Zoals gevraagd hebben wij vorige week enkele dagen voor de wedstrijd aan de Pro League laten weten dat we met onze groene shirts zouden spelen. De Pro League heeft dat goedgekeurd", zegt Charleroi.

  "Maar vlak voor de wedstrijd keurde de scheidsrechter de tenues toch af. Dit kan gewoon niet. Onze sponsors, die ook op onze truitjes staan, verwachten van ons dat ze in dertig eersteklassewedstrijden zichtbaar zijn, nu is dat er één minder. Zij, en ook wij, lopen daardoor schade op."

  Ook wil de club dat de KBVB aan zijn reglementen sleutelt. "We moeten bekijken wat er in het bondsreglement veranderd kan worden, want blijkbaar zijn er onduidelijkheden."

  "We bevonden ons vlak voor de wedstrijd in een situatie waarin een beslissing genomen moest worden, maar blijkbaar kon niemand de knoop doorhakken."

  "Er moeten compensaties komen, maar geen klacht"

  Charleroi wou "de schade rechtzetten via de rechtbank", maar komt nu terug op die uitspraak. "We gaan een interne oplossing proberen te zoeken en zullen geen klacht indienen", zegt administratief directeur Pierre-Yves Hendrickx.

  "Het is een onaanvaardbare situatie en er moeten compensaties komen. Maar de Pro League is op de hoogte en ik ga ervan uit dat we een interne oplossing kunnen vinden. Ik denk dus dat we niet tot in de rechtbank zullen moeten gaan om gelijk te krijgen."