• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Atletico-coach Simeone moet acht matchen brommen

  Karakterkop Simeone kon zich niet beheersen in de Spaanse Supercup.

  Diego Simeone heeft een fikse straf gekregen voor zijn wangedrag in de Spaanse Supercup. De trainer van Atletico Madrid, dat de trofee won, werd naar de tribunes gestuurd na een tik tegen het achterhoofd van de vierde scheidsrechter. Hij wordt acht wedstrijden geschorst.

  Atletico Madrid zette vorige vrijdag de Spaanse Supercup in zijn prijzenkast. Het nam in twee wedstrijden de maat van Real Madrid. De heenmatch was op 1-1 geëindigd, vrijdag won Atletico zijn thuisduel met 1-0.

  Aan die zoete wraak voor de verloren Champions League-finale hing wel een zwart randje. Diego Simeone, die wel vaker zijn emoties niet kan beheersen, werd na 25 minuten al naar de tribunes verwezen.

  De Argentijn had een tikje uitgedeeld tegen het hoofd van de vierde scheidsrechter en wordt hiervoor vier wedstrijden geschorst. Simeone werd in die match naar de tribunes verwezen, maar protesteerde fel, met onder meer een cynisch applaus. Dat komt hem op drie extra schorsingsdagen te staan.

  Omdat Simeone, tot slot, ook na zijn uitsluiting niet op de juiste plaats ging staan, kreeg hij nog een speeldag aangesmeerd. Assistent-coach German Burgos zal de taken van Simeone overnemen.

  Het is niet de eerste keer dat Diego Simeone op het strafbankje moet plaatsnemen. Na de Champions League-finale ging hij fel tekeer tegen Real-speler Varane, waardoor hij de eerste speeldag van de Champions League moet missen.