• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "We hadden beter zwaar verloren tegen Argentinië"

  Voor Kompany was het WK meer dan geslaagd. "Ik ben trots."

  Vanaf dit weekend rolt de bal weer in de Premier League. Vincent Kompany gaat opnieuw op zoek naar de titel, maar blikt ook nog even terug op het WK. "We hebben iets speciaals verwezenlijkt, maar de nederlaag tegen Argentinië deed toch pijn", zegt de kapitein van Manchester City in Het Nieuwsblad.

  Kompany speelde door zijn late terugkeer uit vakantie geen minuut in de voorbereiding met Manchester City. Toch denkt hij klaar te zijn om het nieuwe seizoen aan te vatten.

  "Van vermoeidheid geen sprake. Ik sta te popelen om het nieuwe seizoen te beginnen. De titel, de beker en de Champions League zijn de enige dingen waar ik nu wil op focussen. Het WK in Brazilië is verleden tijd."

  Op dat WK haalden de Rode Duivels de kwartfinales. Een prestatie om trots op te zijn, meent Kompany. "Dat we met een heel jonge groep toch maar mooi bij de laatste acht zijn geëindigd, is een prachtige prestatie."

  "Bovendien heeft de groep nog veel progressiemarge met het oog op volgende toernooien. Onze ambities worden steeds groter en we hebben door het WK ook de nodige ervaring opgedaan. Dat belooft voor het EK 2016 in Frankrijk."

  Toch heerste ook een wrang gevoel na de uitschakeling tegen Argentinië. "Het verschil in de match was echt klein. We hadden misschien beter zwaar verloren. Voor velen had dat het misschien gemakkelijker gemaakt om de nederlaag te verwerken. Nu waren we er echt wel dicht bij."

  "Manchester City kan het nieuwe FC Barcelona worden"

  Maar nu terug alle focus op Manchester City. "Ik heb het gevoel dat we de komende jaren echt gaan ontploffen. Ik wil niet arrogant zijn, maar City moet en zal de grote macht in Europa worden."

  Kompany verlengde er zijn contract tot 2019. "Ik weet waarom ik hier ben. Wij hebben het potentieel om heel ver te geraken. Wie weet wel zover als FC Barcelona een paar jaar geleden. Van zo'n project wil ik gewoon deel uitmaken."

  "Ik ben trouwens heel blij voor Thomas Vermaelen dat hij de stap naar Barça heeft gezet. Hij zal opnieuw tonen wat hij in zijn mars heeft en daar kunnen we bij de Rode Duivels alleen maar van profiteren."