• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador: "Ik start toch in de Vuelta"

  Contador kondigt in Lugano zijn terugkeer aan.

  Alberto Contador heeft in een videoboodschap aangekondigd dat hij toch zal starten in de Vuelta. De Spanjaard is net op tijd fit na zijn val in de Tour. "Ik hoop in de laatste week mee te strijden voor een etappezege", zegt Contador.

  "Ik train nu al tien dagen en gisteren was de eerste dag dat ik zonder kniepijn een berg ben opgereden", zegt een duidelijk opgeluchte Contador in een video op YouTube. "Dat motiveert mij en heeft me doen beslissen dat ik toch zal deelnemen aan de Ronde van Spanje."

  "Ik zal de Vuelta wel op een andere manier moeten rijden dan ik gehoopt had in het begin van het seizoen en ook niet zoals ik de Tour hoopte te rijden, maar misschien kan ik in de laatste week wel meestrijden om een etappezege. Met de Vuelta in de benen kan ik ook weer met garanties toewerken naar volgend seizoen."

  "Ik ga nog mijn best doen in de laatste week voor de start", sluit de Tourwinnaar van 2007 en 2009 zijn boodschap af. "We zien elkaar bij de start in Jerez!"

  De Vuelta start op zaterdag 23 augustus in het uiterste zuiden van Spanje en eindigt drie weken later uitzonderlijk in Santiago de Compostela. Contador hoopt daar zijn pelgrimstocht met minstens een ritzege af te sluiten.

  Contador kan de degens kruisen met Froome

  De Ronde van Spanje zal sterk bezet zijn, want naast Contador zal ook Chris Froome in Jerez aan de start staan. Ook Jurgen Van den Broeck wil na een teleurstellende Tour iets rechtzetten in Spanje. Verder zullen we waarschijnlijk ook onder anderen Valverde, Quintana, Rodriguez, Sanchez, Evans en Mollema in de bergen aan het werk zien.