• home
 • video
 • pas verschenen

  Ecclestone koopt strafzaak af voor 75 miljoen

  Ecclestone is 75 miljoen euro armer na een fraudezaak.

  Formule 1-baas Bernie Ecclestone is officieel onschuldig verklaard in het corruptieproces dat tegen hem liep. De 83-jarige Ecclestone betaalde het gerecht 75 miljoen euro, het schikkingsvoorstel dat de rechter een week geleden aanvaard had.

  In 2006 zou Ecclestone 44 miljoen euro smeergeld neergeteld hebben bij een bankier, voor een aandelenverkoop. Hij riskeerde daarvoor tien jaar cel.

  Tijdens het proces ging de rechtbank een week geleden akkoord met een schikkingsvoorstel door het kamp-Ecclestone van bijna 75 miljoen euro.

  De 83-jarige Formule 1-baas kreeg één week de tijd om die som over te schrijven naar het gerecht, wat hij dus op tijd geklaard heeft. Zo is het fraudeproces tegen Ecclestone nu definitief afgesloten.