• home
 • video
 • pas verschenen

  Zagré én Berings halen EK-finale op horden

  Anne Zagré kon een krakkemikkige start in de halve finales herstellen.

  België heeft woensdag twee ijzers in het vuur bij de EK-finale van de 100 meter horden. Zowel Anne Zagré als Eline Berings wist zich te plaatsen. Zagré liep de tweede tijd in haar halve finale, Berings werd opgevist via de verliezende tijden.

  Anne Zagré overleefde fluitend de reeksen, maar een knik door de knieën hypothekeerde haar kansen in de halve finales. Zagré herstelde haar gemiste start en snelde nog naar de veilige tweede plaats.

  Met 12"83 evenaart Zagré bovendien haar beste tijd van het seizoen. Met de derde tijd van alle finalisten mag ze morgen dromen van een medaille.

  Eline Berings zal voor eremetaal op een stunt moeten hopen, want haar parcours tot de finale liep minder over rozen. Net als in de reeksen ging ze in de halve finales als een wervelwind van start, maar opnieuw had ze moeite om haar inspanning door te trekken.

  Haar 12"95, de vijfde tijd in haar halve finale, volstond toch net voor de finale.

  Berings: "Loop de beste race van mijn leven... op 10 meter na"

  • Eline Berings: "Ik kon niet geloven dat 12"95 niet genoeg zou zijn voor een finaleplaats, maar het was toch bang afwachten. Mijn koers was supergoed, alleen op het einde verlies ik wat. Eigenlijk loop ik de beste race van mijn leven, op 10 meter na. Hopelijk gaat het in de finale tot op het einde juist."
  • Anne Zagré: "Cool! En het kan nog beter, want ik maak toch een paar grote fouten, onder meer bij de start. Het podium blijft het doel. Ik denk dat als ik dezelfde race kan doen en ik geconcentreerd blijf tot het einde, ik er nog een paar honderdsten vanaf kan doen. En we zitten met twee Belgen in de finale: ideaal!"