• home
 • video
 • pas verschenen

  Vossen wil spelen, maar zit niet in selectie

  "Ik wil niet dat deze beslissing in mijn schoenen wordt geschoven."

  Jelle Vossen mag dit weekend niet spelen bij Racing Genk. "Een combinatie van knie- en transferperikelen", laat de club weten. "Ik ben fit en wil spelen", zegt de spits zelf. Ook Jeroen Simaeys is aan de kant geschoven. "De situatie hier is catastrofaal", zegt de verdediger.

  Vossen aast al een tijdje op een transfer, maar door de hoge vraagprijs van de club vertoeft de spits nog altijd in Limburg. Genk heeft hem ook niet in de selectie opgenomen voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge.

  "Na overleg met Jelle zijn we overeengekomen dat hij aan de kant blijft tegen Cercle", luidt de versie van interim-coach Pierre Denier. "Zijn afwezigheid is deels het gevolg van zijn knieblessure. Jelle heeft deze week maar enkele keren kunnen trainen. Maar er is natuurlijk ook een andere kant aan het verhaal. Maandag herbekijken we de toestand."

  Vossen zelf wil toch duidelijkheid scheppen met zijn versie van de feiten. "Ik wil voorkomen dat de beslissing om niet te spelen in mijn schoenen wordt geschoven", zegt hij in Het Belang van Limburg.

  "Ik heb de voorbije week goed kunnen trainen en ben fit. Ik heb ook tegen Denier gezegd dat ik beschikbaar ben, maar hij antwoordde dat de club beslist heeft mij niet in de selectie op te nemen."

  "Ik leg me wel neer bij die beslissing, maar ik wil niet dat de mensen denken dat ik weiger te voetballen. Ik geef wel toe dat er nog steeds van alles door mijn hoofd spookt. Het is moeilijk om dit allemaal van mij af te zetten."

  Simaeys: "Aanwinsten moeten blijkbaar spelen"

  Nog iemand die ontbreekt in de Genkse selectie is Jeroen Simaeys. De verdediger stond tegen Mechelen nog in de basis, maar is nu dus aan de kant geschoven. Simaeys kreeg het nieuws te horen in een persoonlijk gesprek met Denier en zijn assistent Hans Visser.

  "Het was een vaag gesprek, over verschillende stromingen in de club", zegt Simaeys. "Als de trainer weg is, gebeuren er soms rare dingen. Dit heeft niets met het sportieve te maken. Er zijn spelers gehaald in het tussenseizoen en mogelijk vinden bepaalde mensen dat deze spelers nu hun kans moeten krijgen."

  "Na een goede voorbereiding had ik mijn plaats in de basis afgedwongen, maar nu sta ik er plots weer naast. Ik heb nog nooit in zo'n catastrofale situatie gezeten bij een club. De situatie is onrustwekkend. Hopelijk pas ik in de plannen van de volgende trainer."