• home
 • video
 • pas verschenen

  Olof Mellberg bergt zijn voetbalschoenen op

  Mellberg nam met Zweden deel aan 2 WK's en 4 EK's.

  De voetbalcarrière van Olof Mellberg zit erop. De Zweed had nog een contract tot het einde van het seizoen bij FC Kopenhagen, maar houdt het dus nu al voor bekeken.

  Olof Mellberg (36) droeg in zijn carrière onder meer het shirt van Aston Villa, Juventus en Villarreal. De verdediger was ook lange tijd kapitein van de Zweedse nationale ploeg, waarmee hij deelnam aan twee WK's (2002 en 2006) en vier EK's (2000, 2004, 2008 en 2012).

  FC Kopenhagen is dus de laatste club geworden van Mellberg. Ondanks een contract tot het einde van dit seizoen, stopt de Zweed nu al.

  "Ik wil de club en de supporters bedanken voor de leuke tijd die ik hier gehad heb", zegt Mellberg op de clubwebsite. "Vanaf de eerste dag voelde ik me hier welkom en het is dan ook met pijn in het hart dat ik vertrek."