• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Asbroeck: "Enkele grote teams trekken aan mijn mouw"

  Tom Van Asbroeck verlaat zijn huidige team na dit seizoen.

  Tom Van Asbroeck heeft dinsdag zijn ritje meegepikt in de Ronde van Wallonië. De jonge Belg wordt het hof gemaakt door enkele grote teams, maar hij weet nog niet waar zijn toekomst ligt. "Mijn manager voert de onderhandelingen", zegt Van Asbroeck.

  Walter Planckaert, ploegleider bij Topsport-Vlaanderen, vertelde onlangs in Vive le Vélo dat Tom Van Asbroeck zo goed als zeker naar Cannondale vertrekt. "Maar er is nog niets concreet", vertelt de 24-jarige renner.

  "Cannondale is inderdaad geïnteresseerd, maar er zijn nog andere ploegen die aan mijn mouw trekken. Het gaat om grote binnen- en buitenlandse ploegen. Zelf hou ik me daar niet alle dagen mee bezig. Mijn manager voert de onderhandelingen."

  "Ik wil naar een ploeg waar ik voort kan groeien, dus ik weeg bij elk team de voor- en de nadelen af. Bij Topsport Vlaanderen-Baloise heb ik jaar na jaar progressie gemaakt. Ook volgend jaar wil ik die stap vooruit zetten. Met welke richting ik als renner uit wil, ben ik nog niet bezig."

  "Hoe ik evolueer als renner, zal afhangen van het team waarvoor ik zal rijden. Feit is wel dat je je als renners steeds meer moet specialiseren.  Ooit zal ik een keuze moeten maken. We zullen zien of ik meer een sprinter of meer een klassiek renner word. Ik heb in elk geval nog tijd om te groeien."