• home
 • video
 • pas verschenen

  Wie wint het boek Tricolore Truien?

  De Rode Duivels in 11 shirtstories (1904-2014)

  In Tricolore Truien redt Michaël Bellon authentieke shirts en andere voetbalschatten van de vergetelheid. Sporza gaf 10 exemplaren weg.

  In Tricolore Truien speurt de auteur naar Belgische shirts die ons langs elf WK s hebben geleid tussen 1904 en 2014. Hij passeerde langs verzamelaars en voetballers-op-rust, langs tientallen ongelofelijke en soms ontroerende verhalen.

  Waar in ons land kun je op voetbalbedevaart? Wie kwam na tachtig jaar op het idee om de Rode Duivels helemaal in het rood te laten spelen? Hoe komt het dat het Duivelstruitje ooit werd ontworpen door de vrouw van een dubieuze Nederlandse oliemagnaat, en dat dat vandaag in Qatar wordt gedaan? Met een aanstekelijk enthousiasme en gevoel voor nostalgie toont Michaël Bellon hoe episch het Belgische voetbal kan zijn.

  De winnaars:

  • Niek Smets uit Geel
  • Danny Artoos uit Herent
  • lydia de Bontridder uit Ninove
  • Karine Janle uit Merchtem
  • Ronny Geiregat uit Destelbergen
  • Mia Rutten uit Lommel
  • Arno Meutermans uit Antwerpen
  • Bart Mertens uit ESSEN
  • Jorg Keldermans uit Hasselt
  • Sanne Heirbaut uit Lebbeke
    

  De prijzen worden met de post verzonden.