• home
 • video
 • pas verschenen

  "Vossen veinsde geen blessure voor KV Mechelen"

  Jelle Vossen zien we mogelijk nooit meer terug in een Genk-shirt.

  Geen spoor van Jelle Vossen afgelopen weekend tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen. Een signaal dat de aanvaller de Genkse gelederen verlaat? Hij liet immers al meermaals verstaan graag weg te willen. "Toch had Jelle oprecht last van een blessure."

  Niet alleen Middlesbrough, maar ook Rubin Kazan en Olympiakos willen graag Vossen aan hun team toevoegen. Toch zou het geen transferkoorts zijn die Vossen aan de kant hield voor de wedstrijd tegen Mechelen, maar zou er wel degelijk sprake zijn van een echte blessure.

  "Jelle heeft zich zaterdag op training licht geblesseerd. Daarom werd besloten om hem niet te selecteren voor de wedstrijd. Ik vertel je geen geheim, als ik zeg dat er ook andere elementen hebben meegespeeld in die evaluatie. Voor meer details over zijn blessure, moet je bij de dokter zijn", laat sportief directeur Gunter Jacob weten in de Mediahuis-kranten.

  "Jelle heeft al een tijde last van een ontsteking aan de kniepees. Daar heeft hij zaterdag op training opnieuw een trap op gekregen. De pijn achteraf bleek van die aard dat hij in Mechelen niet kon spelen. Bovendien wijst een echografie duidelijk in de richting van die ontsteking. Voor mij is de afwezigheid van Jelle dus normaal."

  Kagé en Okriashvili komen Genkse gelederen versterken

  Het nakend vertrek van Jelle Vossen creëert ruimte in het aanvallende departement van Racing Genk. Ruimte die meteen wordt opgevuld met de komst van Hervé Kagé. Hij komt over van AA Gent.

  "Als hij niet op een zijspoor had gezeten bij AA Gent, dan was dit niet mogelijk geweest. Nu was er plots een opportuniteit. Hij past in het plaatje dat wij uitgetekend hebben. Een creatieve speler met een actie en een assist. Bovendien pikt hij ook af en toe een goaltje mee. Ook mooi meegenomen dat hij een Belg is."

  Naast Kagé trekt Genk ook de Georgische international Torneki Okriashvili aan. De 22-jarige aanvallende middenvelder komt over van Chornomorets Odesa. "Ook hij is een polyvalente, creatieve jongen. Het is afwachten of de mayonaise pakt."