• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "Van den Broeck mag zich niet druk maken"

  Sergeant: "De koers is een beetje stuurloos zonder Froome en Contador"

  Jurgen Van den Broeck zoekt nog steeds naar betere benen om op te schuiven in het klassement. Nu doet hij dat telkens plaatsje per plaatsje door het wegvallen van concurrenten. Teammanager Marc Sergeant van Lotto-Belisol had graag wat meer winst gezien, "maar ik geloof er nog in dat hij kan verbeteren in deze Tour".

  "Als je het vergelijkt met de Vogezen, die toch wat tegenvielen, was die eerste Alpenrit al een flinke verbetering, maar tot een bepaald punt. Jurgen schuift een plaatsje op, maar we hadden liever iets meer gezien", zegt Sergeant aan Sporza.

  "Als die trend zich blijft doorzetten, van de Vogezen over de Alpen naar de Pyreneeën, dan geloof ik wel nog dat Van den Broeck kan verbeteren."

  "Ik ben er ook van overtuigd dat er nog gevallen zoals Porte gaan zijn, die ertussenuit vallen. Hij moet daar niet op rekenen, maar het kan. Al kan het ook met hem voorvallen. Hij moet vooral van zichzelf uitgaan en durven zelf initiatief te nemen."

  VdB jaagde zich wat op omdat heel wat renners op zijn wiel zaten. "Dat mag hij niet doen, want dat is een onnodig verlies van energie. Je moet die energie omzetten op je trappers."

  "Ik denk dat er een aantal weten: Van den Broeck heeft niet die versnelling in huis, dus bij hem zit je goed als je wil volgen. Maar hij mag zich daar dus niet druk over maken."

  Sergeant: "De koers is stuurloos"

  Vandaag is er de zwaarste Alpenrit met drie beruchte cols. "Hij heeft de aankomst van Risoul al een paar keer gedaan in koers. Dus dat mag geen probleem zijn."

  "Alleen is de koers wat stuurloos. Vroeger had je Contador, Wiggins of Froome die de koers onder controle namen en dan gebeurde er weinig. Nu is de hiërarchie heel verwarrend. Nibali steekt er ver bovenuit en Valverde doet een gooi naar het podium. Dat zal wel lukken, maar daarachter ligt nog veel open."

  Van den Broeck: "Verwacht weer vuurwerk"

  Gisteren was het knokken tussen de klassementsrenners, Van den Broeck verloor daarbij twee minuten op Nibali. Vandaag verwacht Van den Broeck weer vuurwerk. "Zeker met de Fransen die voor het podium willen gaan. Pinot heeft al gezegd dat hij blijft aanvallen. Het zou stilaan moeten lukken, hoop ik, om met hem mee te glippen. Gisteren ging het al beter, maar nog niet top. Ik weet niet of mijn val een rol speelde. Ik ga wel weer mijn best doen en zo hard mogelijk naar boven rijden."