• home
 • video
 • pas verschenen

  Sky: "De Tour gaat nu pas echt beginnen"

  Vincenzo Nibali heeft een riante bonus in het klassement verzameld, maar zijn tegenstanders hebben de hoop nog niet opgegeven. Sporza polste bij Sky (Richie Porte) en BMC (Tejay van Garderen) naar hun strijdplannen.

  Na de opgave van Chris Froome is Richie Porte de absolute kopman bij Sky. Wat verwacht ploegleider Servais Knaven van deze etappe? "Als Porte de benen heeft, zal hij aanvallen. Hij moet wel, als hij de Tour wil winnen", vertelt hij bij Sporza.

  "Veel zal afhangen van hoe goed Nibali is. Hij is de beste in deze Tour, maar je kunt enkel tevreden zijn als je alles geprobeerd hebt om hem te kloppen. Maar zover zijn we nog niet."

  "Deze rit kan doorslaggevend zijn. Als Nibali een minuut pakt, weten we hoe het zit. Maar als Porte of Valverde tijd kunnen goedmaken, kan het een open Tour worden."

  "Ik denk dat de Tour nu pas echt gaat beginnen en Richie is er klaar voor. Hopelijk komt hij stap per stap dichterbij. Maar dat is moeilijk in te schatten. Het wordt voor iedereen aftasten."

  Verwacht Knaven grote tijdsverschillen op de slotklim? "Met de aanloop erbij kom je aan 23 kilometer bergop. Daar doe je meer dan een uur over, dat ga je voelen in de benen. Als er echt gekoerst wordt, zal iedereen op zijn knieën zitten."

  Piva: "Vanavond kennen we onze reële ambities"

  Bij BMC is Tejay van Garderen, de nummer zes in het klassement, de man om in de gaten te houden. "Ik verwacht vandaag veel van hem", zegt ploegleider Valerio Piva. "Ik denk dat hij bij de beste renners kan blijven en misschien zelfs kan opschuiven in het klassement."

  "Deze lange bergen liggen Tejay, ze zijn niet zo steil. We hebben wel een probleem: we hebben niet echt sterke mannen om tot in de finale bij hem te blijven. Tejay is wel gemotiveerd en sterk. Maar vanavond zullen we zien wat onze reële ambities kunnen zijn."

  Op welke manier moeten de renners gele trui Nibali aanvallen? "Het is niet eenvoudig om Nibali te isoleren. Met Scarponi en Fuglsang heeft hij sterke en ervaren ploegmaats."

  "Maar het verlies van Contador heeft de Tour veranderd. Hij had echt een ploeg om druk te zetten op Nibali. De andere renners zijn misschien tevreden met de positie die ze nu hebben."