• home
 • video
 • pas verschenen

  Opnieuw Franse speler voor Newcastle United

  Rivière (links) scoorde vorig jaar tien doelpunten in de Ligue 1.

  De Fransman Emmanuel Rivière ruilt AS Monaco voor Newcastle United, dat naar verluidt 8 miljoen euro op tafel heeft gelegd om hem te strikken. De 24-jarige aanvaller tekent een contract voor meerdere jaren.

  "Het is altijd mijn droom geweest om in de Premier League te voetballen. Toen Newcastle aanklopte, heb ik dus niet getwijfeld", zegt Rivière op de website van zijn nieuwe club. "Ik ben een snelle en sterke spits die de weg naar het doel kan vinden. Ik denk dat de Premier League mij heel goed moet liggen."

  De ex-speler van Saint-Etienne en Toulouse is na middenvelder Rémy Cabella (Montpellier) de tweede Fransman die deze zomer naar Newcastle verhuist.

  Bij de Engelsen spelen overigens al een rist Fransen: verdedigers Mapou Yanga-Mbiwa, Mathieu Debuchy, Massadio Haïdara, middenvelders Moussa Sissoko, Hatem Ben Arfa, Sylvain Marveaux, Gabriel Obertan en aanvaller Yoan Gouffran.

  Vorig jaar scoorde Rivière tien doelpunten in dertig wedstrijden voor vicekampioen Monaco.