• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonathan Borlée: "Ik ben op de goede weg"

  Halen de Borlées hun topvorm nog voor het EK in Zürich, dat op 12 augustus begint? Vorig weekend in Glasgow was zowel voor Kevin als Jonathan niet goed en ex-spurter Patrick Stevens uit zijn twijfels over hun vorm. Maar Jonathan, die zich zelfs nog moet kwalificeren voor Zürich, blijft rustig.

  Borlée werd gisteren in Luik derde op de ongewone 300 meter, in 32"41. Twee jaar geleden won hij de afstand nog met een Belgisch record: 31"87. "Mijn chrono was niet slecht", zegt de oudste van de Borlées. "Maar ik voel me nog niet helemaal top na mijn longonsteking."

  "Ik verloor enorm veel energie om te genezen. Ik voel wel dat ik progressie blijf maken, dat de "muur" die ik in de laatste rechte lijn tegenkom beetje bij beetje opschuift."

  "Ik werk 200 procent op training en geloof nog in Zürich. Deze situatie ben ik niet gewoon, maar ik heb nog tijd. De kwalificatie op de 200 meter (20"70) moet lukken, de snelheid is er. "

  "Zaterdag loop ik de 400 meter in Heusden. Een tijd rond 45"50 en 45"80 zou me geruststellen. Dat zou een mooie basis zijn voor het vervolg. Daarna zie ik wel of ik de 200 of de 400 meter loop op het Belgisch kampioenschap."

  "Er kunnen in elk geval nog heel wat zaken beter, vooral in het laatste deel van een wedstrijd. Maar mijn tijd hier in Luik was toch zo slecht niet. Dat is al een goed teken. Ik ben op de goede weg."