• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants: "Warmte is geen probleem voor mij"

  Jan Bakelants liet zich woensdag al opmerken in de 11e Tour-rit. Probeert hij vandaag weer iets te forceren in de rit naar Saint-Etienne? De Omega Pharma-Quick Step-renner heeft in elk geval een goed gevoel en heeft ook geen schrik van de hitte.

  "Ik kan wel goed tegen de warmte, dat mag geen probleem zijn", vertelt Jan Bakelants. "Gisteren voelde ik mij al beter. Daarvoor had ik toch wat last van mijn valpartij. Maar daar moet ik nu niet meer bij stilstaan."

  "Mijn verwondingen zijn goed genezen, dat is een goed teken. Het is nog niet gedaan. De lastigste ritten moeten nog komen. Het hoeft niet de laatste kans te zijn vandaag. In de bergen zijn de starten lastiger, dan heb je minder geluk nodig om erbij te zijn in een ontsnapping."

  Heeft Bakelants vandaag een plannetje? "Ik ben ooit met mijn ouders met vakantie geweest in Symphorien-sur-Coise, dat is in volle finale. Ik weet niet meer precies hoe het daar was, maar ik zal het wel herkennen als we er zijn. Ik heb een heel visueel geheugen."

  "Of ze me nu beter kennen in het peloton? Misschien wel, maar dat wil misschien ook zeggen dat je betere renners meekrijgt in een vlucht. De eerste dagen heb ik geprobeerd zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Gemakkelijker wordt het in elk geval niet."

  Vanmarcke: "Proberen mee te gaan in ontsnapping"

  • Sep Vanmarcke: "Ik heb altijd problemen met een plotse overgang naar de hitte. Gisteren heb ik veel water over me gegooid. Ik voelde het al snel dat ik geen kracht meer had. Hopelijk lukt het vandaag al beter en kan ik proberen mee te gaan in een ontsnapping. Het is altijd gokken en proberen op de juiste moment mee te zijn. Het moet wel een grote groep zijn."
  • Greg Van Avermaet: "Ik hou wel van de warmte, ik kan er goed tegen. Het is beter dan in de eerste week, mijn prestaties lijden er niet onder. Voor mij is deze rit een van de laatste kansen. Hierna komen de bergen, dan wordt het voor mij moeilijk. Ik heb er zin in. Meegaan in een vlucht of iets forceren in de finale? Het is moeilijk kiezen. Ik zal de kat wat uit de boom kijken."