• home
 • video
 • pas verschenen

  Vansummeren: "Rustdag? Niet fijn met schimmel op kamer"

  Heel wat Tourrenners snakten de voorbije dagen naar de rustdag van gisteren. Maar die vlieger ging niet op voor Johan Vansummeren. "Ik vind dat vervelende dagen", bekende hij bij Sporza.

  "Wat ik van de rustdag vond? Het hoefde niet voor mij", vertelde Vansummeren bij Sporza voor de start van de 11e etappe. "Ik vind dat een vervelende dag. We zouden beter koersen, dan kunnen we volgende week vrijdag naar huis in plaats van zondag (de Tour eindigt zondag 27 juli, red.)."

  "Het is niet dat ik zo'n dag slecht verteer, maar als er schimmel op de muur van je hotel hangt, word je niet vrolijk van je kamer. Je kunt ook niet een dagje rondwandelen in Besançon, dus is het beter om te koersen."

  Hoe is het met de benen van de lange Vansummeren gesteld? "Ik voel 's ochtends wel dat ik al gefietst heb. Maar na een kwartiertje pijn kom ik er wel weer door. En anders is het gewoon een slechte dag. Maar blijven trappen, hé", klonk het bij Vansummeren.

  Door de pech van kopman Talanksy lijkt Garmin-Sharp het geweer van schouder te veranderen. ""Spring maar mee", wordt er nu gezegd, maar dat is niet simpel in de Tour. Ik hoop een prijsje te rijden, maar ik wil niet de hele dag op kop rijden met een voorsprong van maar twee minuten. Daar heb ik geen zin in, het moet iets opbrengen."

  Echtgenote Jasmien Vangrieken probeerde de rustdag van Vansummeren wat op te fleuren