• home
 • video
 • pas verschenen

  Kroos: "Donderdag of vrijdag in Madrid"

  Kroos in duel met Luka Modric. Binnenkort ploegmaats?

  De overstap van wereldkampioen Toni Kroos van Bayern naar Real is volgens de Spaanse media een kwestie van dagen. De 24-jarige middenvelder bevestigt ook dat hij binnenkort gaat praten in Madrid. "Kroos over een jaar gratis laten vertrekken zou ongeoorloofd zijn", zegt Bayern-voorzitter Rummenigge.

  Het is al langer duidelijk dat Kroos weg wil bij Bayern. De Duitse middenvelder werd al gelinkt aan verschillende clubs, maar de laatste weken werd het steeds duidelijker dat Madrid de nieuwe bestemming van Kroos wordt.

  "Donderdag of vrijdag ga ik naar Madrid", liet Kroos kort optekenen in de Spaanse krant As. Kroos blaast nu nog even uit van een slopend WK met Duitsland, maar hij stapt dus eerstdaags op het vliegtuig om te gaan spreken met het bestuur van Real.

  "Ik moet waken over de financiële toestand van de club en Kroos over een jaar gratis laten vertrekken zou ongeoorloofd zijn", zei Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge eerder deze week al. Hij bevestigde ook dat er gesprekken zijn met Real, maar dat er nog niets vaststaat.

  Real Madrid hoopt de transfer nu zo snel mogelijk af te ronden, zodat Kroos officieel voorgesteld kan worden in Santiago Bernabeu. Real heeft voorlopig nog geen enkele in- of uitgaande transfer gerealiseerd, maar ook met de Colombiaanse WK-ster James Rodriguez is er al een tijdje een paringsdans aan de gang.