• home
 • video
 • pas verschenen

  Atletico haalt nog een vervanger voor Courtois

  Oblak brak vorig seizoen door bij Benfica.

  Atletico Madrid heeft de 21-jarige doelman Jan Oblak overgenomen van Benfica. De Sloveen moet Thibaut Courtois doen vergeten, die het seizoen zal beginnen bij Chelsea. Het is al de tweede doelman die Atletico deze zomer koopt.

  Oblak speelde zich vorig seizoen in de kijker bij Benfica. De 21-jarige doelman kwam in de ploeg in de plaats van certitude Artur, die in een mindere periode verkeerde.

  De 21-jarige Sloveen presteerde sterk en werd op het einde van het seizoen bekroond als beste doelman in Portugal. Ook in de Europa League etaleerde hij zijn kunnen. Benfica verloor uiteindelijk de finale van Sevilla. Oblak is ook Sloveens international.

  Atletico zou zo'n 16 miljoen euro betalen voor de beloftevolle doelman, die een contract voor zes jaar krijgt. "Oblak is een talentvolle doelman met een grote toekomst. We zijn heel blij dat we hem hebben binnengehaald", reageert sportief directeur Jose Luis Perez Caminero op de clubwebsite.

  Eerder haalde de Spaanse kampioen al Miguel Angel Moya van Getafe als vervanger van Courtois. De Rode Duivel keert na een huurperiode van drie jaar terug naar Chelsea om daar een stek onder de lat te veroveren.