• home
 • video
 • pas verschenen

  Paus emeritus Benedictus slaapt liever tijdens de WK-finale

  Benedictus liet de finale aan zich voorbijgaan, maar is wel tevreden.

  De Duitse paus emeritus Benedictus XVI heeft zondagavond niet naar de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië gekeken, maar is wel tevreden met de uitslag. Benedictus, afkomstig uit Beieren, zou vooral blij zijn met de vele Beierse spelers in de selectie.

  De Duitse aartsbisschop Georg Gaenswein, ook secretaris van Benedictus, heeft dat laten blijken in een uitzending van Radio Vaticaan. "Ik heb naar de wedstrijd gekeken, en heb Benedictus uitgenodigd", zegt Gaenswein. "Maar hij ging liever slapen."

  De voormalige paus houdt er wel een dubbel gevoel aan over. "Hij is blij dat er veel spelers van Duitsland uit Beieren afkomstig zijn. Het gaf hem een warm gevoel. Langs de andere kant hoopt hij dat het Argentijnse volk de klap snel te boven komt."

  Of de huidige Paus Franciscus, een Argentijn en dus in het verliezende kamp, de wedstrijd zag, weet Gaenswein niet. "Maar ik heb wel mijn medeleven overgemaakt aan zijn secretaris", besloot de Duitse aartsbisschop.