• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gallopin is vierde gele trui in 29 jaar voor Lotto

  De vier Lotto-renners die de gele trui mochten aantrekken.

  Lotto is al sinds 1985 aanwezig in het Tour-peloton. Toch is de gele trui van Tony Gallopin pas de vierde in het bestaan van de ploeg. De Fransman schaart zich in een mooi lijstje met McEwen, Evans en Gilbert.

  Robbie McEwen: 1 dag geel in de Tour 2004

  In de Ronde van Frankrijk van 2004 is Robbie McEwen de eerste geletruidrager ooit voor de Lotto-ploeg. Na winst in de derde rit heeft hij genoeg aan de derde plaats in de vierde etappe, om het geel over te nemen van Thor Hushovd. Een dag later is hij zijn gele trui kwijt aan Lance Armstrong na de ploegentijdrit.

  Cadel Evans: 5 dagen in de Tour 2008

  Dag op dag zes jaar geleden grijpt Cadel Evans de gele trui in de Tour van 2008. Na de bergrit naar Hautacam houdt Evans 1 seconde over op Fränk Schleck. De Australiër draagt de gele trui 5 etappes, maar verliest die aan Schleck bij de aankomst op Prato Nevoso. Uiteindelijk wint Carlos Sastre dat jaar de Tour.

  Philippe Gilbert: 1 dag in de Tour 2011

  In 2011 triomfeert Philippe Gilbert in de openingsetappe met aankomst op de Mont des Alouettes. Hij is drie seconden sneller dan Cadel Evans en wordt uiteraard de eerste geletruidrager. ook Gilbert verliest zijn trui al na één dag, na de ploegentijdrit. Thor Hushovd volgt hem op.

  Tony Gallopin: Tour in de Tour 2014

  Tony Gallopin rijdt vandaag op de Franse nationale feestdag in het geel. De vraag is of de Fransman beter zal doen dan McEwen en Gilbert en de gele trui langer zal kunnen houden dan een dag, want er staat een zware rit in de Vogezen op het programma.