• home
 • video
 • pas verschenen

  Braziliaanse bondscoach houdt eer aan zichzelf

  Exit Scolari.

  Luiz Felipe Scolari (65) heeft besloten om geen vervolg te breien aan zijn job als bondscoach van Brazilië. Na het pijnlijke WK komt hij niet meer terug. De Braziliaanse voetbalbond (CBF) aanvaardt die beslissing. Een opvolger is er nog niet.

  Luiz Felipe Scolari (foto) was met grote ambities aan het toernooi begonnen. Hij zou zijn land een zesde wereldtitel bezorgen.

  Brazilië schopte het in eigen land wel tot de halve finales, maar kreeg bij de laatste vier een draai om de oren van de latere wereldkampioen Duitsland (7-1). In de kleine finale veegde ook Nederland de vloer aan met de gastheer (3-0).

  Het contract van Scolari liep af na de Wereldbeker. "Scolari en zijn technische staf verdienen ons respect en onze dankbaarheid", klinkt het bij de CBF. "Ze hebben het Braziliaanse volk weer van de Seleçao doen houden, hoewel ze het hoogste doel niet hebben bereikt." 

  Een opvolger is er nog niet. Scolari's assistent Carlos Alberto Parreira, die Brazilië in 1994 naar de wereldtitel leidde, stapt ook op. Later deze week geeft bondsvoorzitter Jose Maria Marin een persconferentie met meer uitleg.

  Wereldtitel in 2002

  Luiz Felipe Scolari leidde de Brazilianen sinds 2012. Het was zijn tweede termijn bij de Seleçao. In 2002 leidde hij de Goddelijke Kanaries naar de wereldtitel in Japan en Zuid-Korea.

  Na de blamage tegen Duitsland verontschuldigde hij zich bij alle fans. Hij besefte dat dit drama nooit zou vergeten worden, maar verdedigde toch ook zijn werk. In 29 matchen won hij 19 keer, speelde 6 keer gelijk en verloor 4 keer. Vorig jaar won Brazilië de Confederations Cup, de opwarmer van het WK.