• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Murray is de beste grastennisser van de wereld"

  Goffin: "Even in shock toen ik de loting hoorde"

  Voor David Goffin belooft de eerste ronde van Wimbledon dit jaar een zware dobber te worden. Goffin speelt zijn eerste wedstrijd tegen titelverdediger en thuisspeler Andy Murray. "Makkelijk zal het niet worden, maar ik heb niets te verliezen."

  Goffin is dit jaar de enige Belgische man op de hoofdtabel van Wimbledon. Tegen titelverdediger Andy Murray mag hij de eerste match op het mythische gras van Centre Court spelen.

  "Hopelijk wordt het een mooie ervaring", zegt Goffin aan Sporza. "Maar in elk geval wordt het een emotioneel moment. Toen ik de loting zag, was ik een beetje in shock, maar daar ben ik ondertussen over."

  "Makkelijk zal het niet worden, maar ik heb niets te verliezen. Ik ga alles geven. Het stadion zal vol zitten en er zal veel ambiance zijn. Centre Court is een van de mooiste terreinen van de wereld."

  De prestatie van Steve Darcis op Wimbledon vorig jaar kan misschien inspirerend werken voor Goffin. Darcis versloeg toen Rafael Nadal in de eerste ronde.

  "Steve heeft toen heel goed gespeeld en de kleine kans gegrepen die je krijgt om Nadal te verslaan. Hopelijk krijg ik ook zo'n kans en kan ik die ook grijpen."

  "Murray is de sterkste grastennisser van de wereld, dat heeft hij vorig jaar bewezen. Hij heeft een goeie opslag en goeie slice. Je mag hem zeker niet laten doen. Ik moet aanvallend durven spelen om niet te veel onder druk te komen staan."

  "Hopelijk kan ik bevrijd spelen en me amuseren op het veld. Ik voel me goed op het gras dit jaar, dus ik ben er klaar voor."