• home
 • video
 • pas verschenen

  Ludo Philippaerts enkele dagen out na zware val

  Intussen heeft Philippaerts het ziekenhuis al verlaten.

  Springruiter Ludo Philippaerts is tijdens de jumping van Fontainebleu zwaar ten val gekomen. De Limburger verloor zelfs even het bewustzijn en werd uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. Na een grondige check-up mocht hij enkele uren later het ziekenhuis al verlaten.

  "Bij het aansnijden van de zesde hindernis trok Faustino naar links waardoor ik de zevende hindernis vrij schuin moest aansnijden", herinnert Ludo Philippaerts zich.

  "Toen we over de staander sprongen, trok ik mijn been weg om het contact te vermijden, maar dan verloor ik mijn evenwicht en viel ik met mijn hoofd op de grond. Ik heb gedurende enkele minuten het bewustzijn verloren en was nadien behoorlijk groggy."

  "Met de ziekenwagen ging het richting ziekenhuis, waar er geen breuken werden vastgesteld. Vandaag heb ik nog een beetje hoofdpijn en mijn nek zit nog een beetje vast. Ik moet nu enkele dagen rusten en dan kan ik opnieuw beginnen trainen. Het is voor het eerst in mijn carrière dat mij zoiets overkomt. Het was best schrikken."