• home
 • video
 • pas verschenen

  Betalen Robben en Van Persie mee voor bomen?

  Robben scoorde twee keer tegen Spanje, goed voor 2.222 bomen.

  Salvador is de vruchtbaarste grond op dit WK. Nederland droogde er Spanje af met 5-1 en Duitsland klopte er Portugal met 4-0. Een tegenvaller voor een plaatselijk project dat belooft om per goal in Salvador 1.111 bomen te planten.

  Op papier leek het een goed initiatief: we planten per goal die in Salvador valt 1.111 bomen, ofwel ongeveer de oppervlakte van een voetbalveld.

  Maar met amper twee van de zes matchen achter de rug zitten de organisatoren al met de handen in het haar. Met tien doelpunten in twee matchen, goed voor 11.110 bomen, worden alle verwachtingen overtroffen.

  De organisatoren, onder wie een lokale papierfabriek, zijn nu op zoek naar nieuwe geldschieters. "We zijn op zoek naar nieuwe partners", luidt het bij het Gol Verde-project. "Waarom niet de teams en de spelers zelf? Zij hebben toch voor deze doelpuntenlawine gezorgd?"

  Afwachten of Müller (foto), Robben en Van Persie ook echt in hun portefeuille willen tasten voor de bomen in het zuiden van Bahia.