• home
 • video
 • pas verschenen

  Bauwens: "Op dit moment sta ik op en ga slapen met mijn tegenstander"

  Bauwens bokst vrijdag om de Europese titel in Gent.

  Vrijdagavond bokst Junior Bauwens in Gent om de Europese titel bij de lichtgewichten. In het Een-programma Hotel M vertelde Bauwens over zijn tegenstander en over zijn minutieuze voorbereiding op zijn titelkamp.

  "Deze kamp kan deuren openen om in de toekomst meer lucratieve kampen te mogen boksen en een gooi te doen naar andere titels", zei Bauwens.

  "De bokssport is niet heel populair in België. Maar met de paar vedetten die we vandaag hebben, komt het langzaam wel goed."

  De tegenstander van Bauwens is de Hongaar Gyory Mizsei, de huidige Europese kampioen.

  "Hij is een technisch sterke tegenstander, maar ik heb hem twee maanden bestudeerd en hard gewerkt op tactiek. Ik ken zijn zwakke en sterke punten. Ik heb ook speciaal sparringpartners gekozen die zijn stijl  kopiëren."

  Omdat Bauwens niets aan het toeval wil overlaten, woont hij de laatste dagen voor zijn kamp bij zijn trainer. "Daar bespreken we alle belangrijke dingen nog een keer en bekijken we nog wat video's. Deze week sta ik op en ga ik slapen met mijn tegenstander."