• home
 • video
 • pas verschenen

  Tuerlinckx verlengt zijn contract bij Knack Roeselare

  Tuerlinckx werd dit jaar voor de tweede keer op rij MVP van de VolleyLeague.

  Hendrik Tuerlinckx blijft een jaar langer bij Knack Roeselare. De aanvaller werd de voorbije twee seizoenen uitgeroepen tot Speler van het Jaar. In de zes jaar dat Tuerlinckx voor Roeselare speelt, won hij al drie keer de landstitel en twee keer de beker.

  Het contract van Tuerlinckx liep tot het einde van het seizoen 2014-2015, maar werd opengebroken en verlengd tot het einde van 2016. Dat meldt Knack Roeselare. Tuerlinckx werd dit seizoen kampioen met Roeselare na een razendspannende play-offfinale tegen Antwerpen.

  Underdog Antwerpen maakte het Roeselare in die finale ontzettend moeilijk. De uittredende kampioen had vijf wedstrijden nodig om de Antwerpenaren opzij te zetten. Tuerlinckx werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar en MVP van de Ethias VolleyLeague.

  Tuerlinckx brak in België door bij VC Averbode. In 2008 trok hij naar het Italiaanse Perugia, maar na één seizoen kwam de aanvaller over naar Roeselare. In de voorbije zes seizoenen won Tuerlinckx met de club drie keer de landstitel, twee keer de beker (foto) en twee keer de supercup.