• home
 • video
 • pas verschenen

  Péraud en Bardet kopmannen in AG2R-Tourploeg

  Jean-Christophe Péraud is één van twee AG2R-kopmannen voor de Tour.

  De Franse wielerploeg AG2R heeft haar Tour-selectie op één naam na vastgelegd. Romain Bardet en Jean-Christophe Péraud zullen de speerpunten van de ploeg worden. De negende en laatste renner wordt aangewezen na het Franse kampioenschap van 29 juni.

  AG2R heeft momenteel al acht namen neergepend die zeker meegaan naar de Tour de France. Naast kopmannen Romain Bardet en Jean-Christophe Péraud bestaat de selectie uit Christophe Riblon, Mickaël Chérel, Samuel Dumoulin, Blel Kadri, Sébastien Minard en de Luxemburger Ben Gastauer.

  Voor de negende naam is het wachten tot na het Franse kampioenschap van 29 juni. Bovenaan de lijst van kanshebbers voor een selectie staat neoprof Alexis Gougeard. "Ik neem maar zelden een neoprof mee naar de Tour, maar ik kan niet rond zijn prestaties", zegt ploegverantwoordelijke Vincent Lavenu.

  Grote afwezige in de selectie is Carlos Betancur (foto). De Colombiaanse berggeit is al een tijd uit vorm en keerde onlangs niet terug van een bezoek aan zijn vaderland. Betancur won vorig jaar het jongerenklassement in de Giro en dit seizoen Parijs-Nice.

  Met zijn speerpunten mikt AG2R op twee plaatsen in de top 15, met één renner tussen de 8e en 10e plek. Daarnaast heeft het met Christophe Riblon ook een ritwinnaar van de Tour 2013 in de gelederen.