• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo: "Ben niet 110% fit, wel 100%"

  Cristiano Ronaldo (r) traint met een verband onder zijn knie.

  Cristiano Ronaldo staat straks om 18u aan de aftrap tegen Duitsland in groep G. "Met mijn knie is alles in orde", verzekert de sterspeler van Portugal. "Het moet volstaan om de nationale ploeg te helpen."

  Krijgen we vanavond een Cristiano Ronaldo (foto) in topconditie of een Cristiano Ronaldo met frustraties te zien tegen de Duitsland?

  De Portugese superster heeft de laatste weken weer last van zijn linkerknie. "Ik ben niet 110 procent fit, maar wel 100 procent. Ik denk dat dat moet volstaan om de nationale ploeg te helpen", vertelde hij op de persconferentie voor de wedstrijd. "Met mijn knie is alles in orde."

  Over presteren op het wereldkampioenschap wil Ronaldo niets horen. "Ik denk dat ik niks moet bewijzen, aan niets of niemand. Als je naar mijn statistieken en mijn palmares kijkt, denk ik dat ik er geen woorden aan hoef vuil te maken."

  "Ik hoef niks te bewijzen, niet voor, tijdens of na het WK. Ik moet gewoon mijn carrière voortzetten, een fantastische carrière tot nu toe."

  Duitsland-Portugal: 3-0

  Portugal en Duitsland komen mekaar niet voor het eerst tegen op een eindronde. Op het WK van 2006 klopte Duitsland de Portugezen in de kleine finale (3-1). Ook op het EK van 2008 (3-2) en 2012 (1-0) beet Ronaldo in het zand tegen de Mannschaft.

  "Misschien kunnen we daar nu verandering in brengen. Het lijkt me hier een prima gelegenheid", reageert Ronaldo. "Dit is een nieuw toernooi, we hebben goeie spelers en komen met vertrouwen aan de aftrap."