• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Absalon bist, Van Hoovels is 24e

  Absalon blijft de wereldbeker mountainbike domineren.

  Julien Absalon heeft ook de tweede manche van de Wereldbeker mountainbike gewonnen. In Australië schudde hij Mathias Flückiger af in de slotronde. Onze landgenoot Kevin Van Hoovels werd 24e, Sébastien Carabin 32e. Absalon is steviger leider in de WB, aangezien zijn grote concurrent Nino Schurter ontbrak. De Zwitser rijdt komende week de Ronde van Romandië.

  Thomas Litscher opende de debatten in Cairns. De Zwitser had na de eerste ronde een kleine voorsprong op een kwartet met Marco Aurelio Fontana, Sergio Mantecon Gutierrez, Mathias Flückiger en Julien Absalon.

  Absalon trok alleen in de achtervolging, maar werd in de tweede ronde teruggeslagen door een lekke band. Terwijl Flückiger vooraan aansloot bij Litscher, reed Absalon in een mum van tijd weer naar het achtervolgende groepje.

  Flückiger was intussen weggereden van Litscher, die door een lekke band van het voorplan verdween. Halfweg koers leidde Flückiger met een halve minuut voorsprong op het vijftal Marotte, Absalon, Mantecon Gutierrez, McConnell en Hermida.

  Voor Absalon ging het evenwel niet snel genoeg bij de achtervolgers. Samen met zijn landgenoot Marotte naderde hij met rasse schreden op Flückiger en nog voor het ingaan van de laatste ronde hadden ze de Zwitser te pakken.

  Absalon trok stevig door in de slotronde. Marotte moest al snel afhaken en op de laatste lange beklimming gooide de tweevoudige olympische kampioen ook Flückiger overboord. Absalon finishte solo met 16 seconden voorsprong op de Zwitser, Marotte vervolledigde het podium.

  Kevin Van Hoovels kende een goed wedstrijdbegin, maar zakte nadien verder weg. Onze landgenoot verloor ronde na ronde terrein en moest vrede nemen met de 24e plaats. Sébastien Carabin eindigde als 32e.