• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ik wil eerste Japanse doelman in de CL worden"

  Als Standard de Champions League haalt, blijft Kawashima bij de Luikenaars.

  Standard moet vanavond bij Anderlecht de volle buit pakken om weer over Club naar de leiding te springen. Sluitstuk Eiji Kawashima is vastberaden: "Ik wil de doelman van de kampioen worden." Dieumerci Mbokani, ex-speler van zowel Anderlecht als Standard, dicht paars-wit evenwel de meeste winstkansen toe.

  Een jaar geleden lag Eiji Kawashima nog onder vuur, nu is de Japanse doelman één van de sterkhouders van Standard. Volgens collega Boubacar Copa verdient de Japanner het om Keeper van het Jaar te worden. "Het doet me iets dat een andere doelman dat zegt", zegt Kawashima in Het Nieuwsblad.

  "Sommige dingen kan je alleen begrijpen als je zelf tussen de palen staat. Maar ik wil niet de beste doelman van België worden, ik wil de doelman van de kampioen worden. De beste doelman van België is immers diegene die zijn team het meest kan laten winnen."

  "Ik ben nu enkel bezig met kampioen worden met Standard. Daarna wil ik met Japan schitteren op het WK in Brazilië. Daar willen we beter doen dan op het vorige WK en de kwartfinales halen, maar ik hoop eigenlijk dat we de halve finales kunnen halen."

  Kawashima is dit seizoen één van de troeven van Standard, maar kreeg vorig seizoen nog veel kritiek van de supporters en toenmalig trainer Mircea Rednic. "Iedereen riep opeens dat ik meer moest uitkomen, het was nooit goed."

  "Men onderschat hoe moeilijk het als doelman is als je geen vertrouwen krijgt. Ga zo maar eens het veld op. Het ergste is dat niemand denkt dat je beter kan. Maar Rednic is nu geen trainer meer van Standard en wij spelen nu om de titel."

  Over zijn toekomst is de Japanner duidelijk. "Ik droom ervan om nog in een grotere competitie te belanden, maar als we Champions League spelen, dan blijf ik zeker bij Standard. Ik zou dan de eerste Japanse doelman in de Champions League worden."

  Mbokani: "Anderlecht is favoriet"

  Dieumerci Mbokani, die afgelopen zomer Anderlecht verruilde voor Dinamo Kiev, komt mogelijk zelf kijken naar de clash tussen zijn ex-teams. "Ik zal in elk geval proberen om te komen. Ik voel me nog steeds erg verbonden met beide clubs. Het is dankzij Anderlecht en Standard dat ik uitgegroeid ben tot de speler die ik nu ben", zegt Mbokani in Sudpresse.

  Anderlecht heeft volgens de Congolees de meeste winstkansen. "Anderlecht is favoriet, omdat ze dit seizoen in eigen stadion bijna onoverwinnelijk zijn. Anderlecht moet ook winnen als het nog titelkandidaat wil blijven. Bij verlies mag paars-wit de titel definitief vergeten."

  "Alles zal dus afhangen van deze topper. Als Anderlecht verliest, zal het een strijd worden tussen Club Brugge en Standard. De Luikenaars hebben een sterke ploeg en beschikken met Michy Batsuayi over een dodelijk wapen."