• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Evi Van Acker: "Ik ben super-superblij"

  Evi Van Acker viert haar zege met een "golden selfie".

  Evi Van Acker heeft in Hyères, in Frankrijk, de voorlaatste Wereldbekermanche van het seizoen op haar naam geschreven. Van Acker won in de Laser Radial-klasse de medal race en nam zo nog in extremis de leidersplaats over van een Wit-Russische.

  Evi Van Acker begon als tweede aan de medal race, die gezeild wordt door de beste tien deelneemsters. Van Acker zeilde naar de overwinning in die medaillerace, waardoor ze in het klassement alsnog over de Wit-Russische Drozdovskaja wipt. Zij eindigde pas derde vandaag.

  "Ik ben super-superblij. Na tweede en derde plaatsen heb ik eindelijk nog eens die zege te pakken", reageert een opgewekte Van Acker bij Sporza.

  "Ik heb een goeie week gezeild. Alles viel op z'n plaats, ook al maakte ik fouten. Op de voorlaatste dag lag ik op kop, maar voer ik het foute parcours. Gelukkig koos ook de tegenstand mijn koers. In de medaillerace startte ik als beste en klopte mijn strategie."

  "Deze zege geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Ik ben er een jaar uit geweest (om te studeren, red) en een rentree maken was iets zwaarder dan ik had verwacht."

  "Nog veel ruimte voor verbeteringen"

  Evi Van Acker richt het vizier nu op het Europees kampioenschap begin juni in Kroatië. "De komende lig ik vooral in het water om te trainen", vertelt ze.

  "Ik trek nu naar Santander voor tien dagen. Daar vindt in september het wereldkampioenschap plaats."

  "Ik heb nog veel ruimte voor verbeteringen. Mijn startsnelheid en het ronden van de boeien moeten beter, want de concurrentie heeft het voorbije jaar niet stilgelegen."

  "Het niveau is aanzienlijk gestegen. Enkel de olympische kampioene XU vaart niet meer. Voorlopig toch, met haar weet je nooit."

   

  Uitslag Wereldbeker Laser Radial in Hyères (Fra)

  01. Evi Van Acker - 41 punten
  02. Tatjana Drozdovskaja (WRu) - 42
  03. Marit Bouwmeester (Ned) - 45
  04. Ashley Stoddart (AZus) - 74
  05. Tuula Tenkanen (Fin) - 76
  19. Emma Plasschaert 142 ptn