• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wauters trekt staart in en blaast deal met Antwerp op

  De rust keert maar niet terug op de Bosuil.

  Er lijkt maar geen einde te komen aan de licentiesoap van tweedeklasser Antwerp. Antwerp zou gisteren tot een akkoord gekomen zijn met ex-voorzitter Eddy Wauters om zijn schadeclaim te bevriezen, maar de club meldt dat de deal nu toch niet doorgaat.

  Antwerp liep eerder een licentie voor de tweede klasse mis, omdat de schadeclaim van ex-voorzitter Eddy Wauters de continuïteit van de club niet kan garanderen. Gisteren moest Antwerp zich verdedigen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

  Vlak voor de zitting kreeg de club wel goed nieuws. "Via een tussenpersoon was er een mondeling akkoord met Eddy Wauters", meldt Antwerp. Het BAS gaf Antwerp dan ook de tijd tot maandag om de deal te officialiseren.

  "Maar tot onze grote verbazing is Wauters vrijdag teruggekomen op zijn gegeven woord. Hij weigert het gesproken akkoord om te zetten in een handtekening", luidt het. "Antwerp betreurt de houding van de ex-voorzitter ten zeerste, aangezien die volledig strijdig is met het belang van de club."

  Als Antwerp maandag zonder akkoord naar het BAS trekt, lijkt degradatie naar de derde klasse onafwendbaar.