• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wellens: "Ooit wil ik Hoei, Gold Race of Luik winnen"

  Tim Wellens probeert in het slot van de Waalse Pijl weg te raken.

  Lotto-Belisol beleeft dezer dagen veel plezier aan Jelle Vanendert, maar ook aan Tim Wellens. Het 22-jarige klimtalent was zowel in de Gold Race als in de Waalse Pijl in de finale van grote waarde. Gisteren probeerde hij in de slotkilometers vergeefs weg te rijden. "Ooit kom ik hier terug om te winnen, net zoals in de Brabantse Pijl, de Amstel Gold Race als Luik-Bastenaken-Luik", klinkt het zelfverzekerd bij Sporza.

  Wellens kweet zich zowel op weg naar de Cauberg als op weg naar de Muur van Hoei uitstekend van de taak die zijn team hem oplegde.

  "Tony Gallopin en ik moesten er in de finale zeker nog bij zijn om te reageren op ontsnappingen. Ik trok zelf ook even door, zonder succes. Daarna was het Vanendert afzetten", zegt Wellens over Hoei.

  Wellens, een man voor het Ardense werk, maakte indruk. "Zelf besef ik dat niet zo. Ik had wel niet verwacht dat ik elke finale zou rijden van de klassiekers, omdat het toch wel wat kilometers zijn. Ik heb mezelf aangenaam verrast."

  "Ooit kom ik hier terug om te winnen, net zoals in de Brabantse Pijl, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik."