• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lombaerts: "Hopelijk kan ik mijn carrière afsluiten bij Zenit"

  Nicolas Lombaerts speelt al sinds 2007 bij Zenit.

  Nicolas Lombaerts was donderdag te gast bij Radio Zenit. De Belgische verdediger sprak er over de WK-match tegen Rusland, zijn toekomst en over zijn nieuwe coach André Villas-Boas, die onlangs de ontslagen Luciano Spalletti opvolgde.

  "Er heeft nog nooit een club de Russische titel gewonnen na een coacheswissel tijdens het seizoen. Dat is vreemd en wij willen daar verandering in brengen", vertelt Nicolas Lombaerts.

  "Villas-Boas is van nature een kalm persoon, maar tijdens de wedstrijden kan hij heel emotioneel worden. Hij is er goed in om spelers wakker te schudden. Ik spreek Engels met hem, we begrijpen elkaar goed."

  Op het WK zal Lombaerts wellicht enkele van zijn Zenit-ploegmaats tegenkomen, want Rusland zit in dezelfde groep als de Rode Duivels. "Sommige ploegmaats lachen er af en toe mee: "Wij gaan jullie afmaken in Brazilië"", zegt Lombaerts.

  "Het wordt voor mij en Axel Witsel in elk geval een speciale wedstrijd. Ik hoop dat ik mag spelen in die match. België speelde al tegen Rusland in 1986 en 2002 en het won twee keer. Die traditie willen we voortzetten."

  "Mijn toekomst bij Zenit? Het zou heel mooi zijn als ik mijn carrière hier kan afsluiten. Ik ben wat conservatiever geworden, ik wil geen grote veranderingen meer."