• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanendert: "Twijfel of ik finale kan rijden"

  De euforie bij Vanendert heeft plaatsgemaakt voor pessimisme.

  Jelle Vanendert heeft een weerslag gekregen van zijn val in de Amstel Gold Race, waarin hij 2e werd. "Mijn knie is gezwollen en er zit vocht in", zegt de kopman van Lotto-Belisol aan de vooravond van de Waalse Pijl.

  Jelle Vanendert werd in 2012 vierde in de Waalse Pijl en een jaar eerder zesde. Na zijn tweede plaats in de Amstel Gold Race mag hij dus met ambitie uitkijken naar de krachtmeting op de Muur van Hoei.

  Toch klinkt Vanendert een dag voor de start somber. "Ik ondervind nog redelijk veel hinder aan mijn knie na mijn val in de Amstel. Ik kan bijna niet fietsen."

  "Mijn knie is gezwollen en er zit vocht in, dat mogelijk nog verwijderd wordt. Hopelijk zorgt de nachtrust ook nog voor beterschap. Het is afwachten."

  "Starten zal wel lukken, maar of ik de finale kan rijden, is nog een vraagteken. Dit is in ieder geval niet optimaal om aan de Waalse Pijl te beginnen. Ik was net zo blij dat ik weer mijn niveau haalde en dat ik kon tonen dat ik bij de beteren voor de klimklassiekers hoor."

  "Het beste is je te sparen voor de Muur van Hoei"

  Vanendert is niet van plan om zotte dingen te doen woensdag. "Het beste is meestal om je zo lang mogelijk te sparen voor de Muur van Hoei. De knie is prioriteit, dan zullen we wel zien hoever ik kom."

  "We zullen trachten met vijf renners van onze ploeg de finale in te gaan, zodat Gallopin, Van den Broeck en ik goed afgezet worden aan de voet van de Muur."