• home
 • video
 • pas verschenen

  Fabian Cancellara: "Sorry, Belgen"

  Fabian Cancellara wint voor de derde keer de Ronde.

  Met zijn derde zege wordt Fabian Cancellara mederecordhouder in de Ronde van Vlaanderen. "Ik kan het niet geloven. Dit was een mooi spektakel voor de fans." Ploegmaat Stijn Devolder kon niet echt meedelen in de vreugde. "1 seconde en de koers was voorbij."

  Museeuw, Leman, Buysse, Magni en Boonen hebben gezelschap gekregen als drievoudig Ronde-winnaar. Fabian Cancellara legde vandaag drie Belgen in de luren op weg naar zijn derde zege.

  "Ik vind het wel naar voor de Belgen. Sorry dat ik win tegen drie landgenoten. Het was een sprint van man tegen man, zoals op de piste."

  "Ik kan het niet geloven dat ik gewonnen heb. Het was enorm zwaar. Ik moest zelfs twee keer bijna lossen toen ze aanvielen. Maar op het einde kwam het toch nog goed."

  "Ik heb de sprint zelf geregeld, omdat ik bang was dat ze nog zouden terugkomen uit de achtergrond. Gelukkig win ik, ik had mijn vrouw de bloemen beloofd."

  Pechvogel Devolder: "Ik had een superdag"

  Stijn Devolder kon door twee valpartijen de finale niet rijden. "Ik had nochtans een superdag, zoals ik verwacht had. Maar die tweede valpartij was er te veel aan. Op weg naar de Paterberg smak ik superhard tegen de grond en val opnieuw op mijn elleboog. In één seconde was mijn wedstrijd voorbij."

  "Ik was wel serieus kwaad op de mannen van BMC, die een fiets wisselden in een blinde bocht. Ik ben er vol opgeknald. Ik reed zeker 60 km/u en viel vol op mijn zijkant. Mijn rug kraakte zelfs."

  "Ik had niets van kracht meer, maar heb de wedstrijd toch nog uitgereden. Er zal veel oplapwerk nodig zijn voor Parijs-Roubaix", zegt een beteuterde Devolder.