• home
 • video
 • pas verschenen

  Lombaerts: "Ik hoop dat de bondscoach eens naar Sint-Petersburg komt"

  Nicolas Lombaerts mikt op een basisplaats op het WK.

  Nicolas Lombaerts lijkt een certitude voor de WK-selectie van de Rode Duivels, maar de verdediger van Zenit maakt er geen geheim van dat hij op een basisplaats mikt. "Als ik speel bij Zenit, stijgen mijn kansen", klinkt het.

  "Het eerste doel is om kampioen te worden met Zenit. Dat is altijd de doelstelling van de club. Ik mocht al drie keer de titel vieren, dus waarom geen vierde keer? De titel zit er zeker in", vertelt Nicolas Lombaerts in Sudpresse.

  "Ik hoop dat ik zoveel mogelijk kan spelen en mijn vertrouwen vasthouden. Als ik speel bij Zenit, dan stijgen ook mijn kansen om te spelen bij de nationale ploeg. De concurrentie is moordend, maar ik hoop te spelen in Brazilië en daar doe ik alles voor."

  "Het zal uiteindelijk de bondscoach zijn die beslist. Marc Wilmots is onze Champions League-wedstrijd in Dortmund (1-2, red) komen bekijken. Ik hoop dat hij ook nog eens naar Sint-Petersburg komt. Het is een heel mooie stad."

  "Dat we op het WK onder meer tegen Rusland spelen, is uiteraard wel speciaal voor mij. Bijna al mijn ploegmaats zitten in de Russische selectie. Als ik zou spelen tegen Rusland, kom ik dus wel enkele bekenden tegen. Dat is zeker een voordeel."