• home
 • video
 • pas verschenen

  Keukeleire 1 van 5 beschermde Orica-renners

  Keukeleire (l) zit in een goeie periode.

  Orica komt met top 10-ambities aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Jens Keukeleire is een van de vijf mannen die het moeten doen voor de Australische ploeg.

  Orica heeft geen echte kopman voor de Ronde, maar vijf van de acht renners krijgen wel een bescherme status: Jens Keukeleire, Luke Durbridge, Daryl Impey, Mathew Hayman en Mitch Docker. 

  "Keukeleire presteert momenteel erg goed, net als Hayman en Docker", zegt ploegleider Matt Wilson. "We willen deze vijf mannen zo fris mogelijk tot in de finale loodsen. Hepburn, Tuft en Mouris zullen in steun rijden."

  "Zij moeten hen onder meer helpen om opnieuw aansluiting te vinden na mogelijke valpartijen. Het belangrijkste is dat ze hen op de beslissende momenten in een goede positie brengen. In deze koersen draait alles om de positie: vooraan blijven, uit de wind en beschermd."

  "De Ronde van Vlaanderen is in feite een bundeling van alle voorgaande Vlaamse koersen", zegt Wilson. "Eigenlijk zitten iedere kasseistrook en alle bekende hellingen in één koers. In België is het de belangrijkste sportdag van het jaar, en dat voel je op de weg. De atmosfeer geeft extra energie, maar zorgt ook voor stress."