• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakkali twijfelt over PSV-contract: "Speel weinig"

  Bakkali is na een sterk seizoensbegin helemaal uit beeld verdwenen.

  PSV wil graag het contract van Zakaria Bakkali tot 2017 verlengen, maar het Belgische talent twijfelt. Begin dit seizoen was hij nog een vaste waarde in de A-ploeg, maar nu moet hij al blij zijn als hij op de bank zit. "Ik ben gelukkig bij PSV, maar ben bezorgd om mijn sportieve ontwikkeling", zegt hij in Voetbal International.

  In het begin van het seizoen ging het hard voor Bakkali. De 18-jarige was een van de uitblinkers van PSV, speelde in de voorronde van de Champions League onder meer tegen Zulte Waregem en werd Rode Duivel.

  Maar daarna werd het stil, heel stil. Een blessure remde hem even af en het liep voor geen meter meer bij PSV. Bakkali was mee kind van de rekening en werd door PSV-coach Phillip Cocu amper nog gebruikt. Omdat hij al te veel matchen met het A-team op zijn teller had, mag hij ook niet meer voor Jong PSV uitkomen.

  Die situatie zit Bakkali dwars, waardoor hij niet zomaar wil ingaan op het voorstel van PSV om zijn contract tot 2015 open te breken tot 2017. "Het geld is goed, ik ben hartstikke gelukkig bij PSV, maar ik ben gaan twijfelen, omdat ik nu wel erg weinig speel."

  "Er is nu geen sprake van de mogelijkheid om door te groeien. Als PSV mij niet kan garanderen dat er na de zomer sprake is van een stijgende lijn, waarom zou ik dan een nieuw contract tekenen. Dat is toch logisch? Ik eis geen basisplaats, maar op deze manier kan ik niet beter worden."

  "Ik verwacht binnenkort meer van PSV te horen. Het is niet uitgesloten dat ik bijteken, maar ik zeg eerlijk dat ik twijfel." Bakkali speelt al sinds zijn twaalfde voor de club uit Eindhoven, die hem wegplukte bij Standard.