• home
 • video
 • pas verschenen

  Vukomanovic: "Standard heeft zeker geen fysiek probleem"

  Vukomanovic was maandag de centrale gast in Extra Time.

  Ivan Vukomanovic, de assistent-trainer van Standard, was maandag te gast bij Extra Time. Hij weerlegde de mening dat Standard, dat vol overgave begon, het fysiek lastig kreeg tegen Anderlecht.

  "We hebben een systeem dat alles analyseert over hoeveel de spelers lopen, welke inspanningen ze leveren, sprinten die ze trekken, etc.", zei Vukomanovic. "Uit de cijfers bleek dat het een van onze beste duels was dit seizoen. Ik denk dus niet dat we een fysiek probleem hebben."

  "Zo weten we ook dat de drie middenvelders van Anderlecht in de eerste helft samen 43 correcte passes gaven. Vainqueur gaf er 51. Batshuayi heeft dan weer zijn beste wedstrijd gespeeld op het vlak van spurten en werken. Hij had echt ongelooflijke cijfers."

  "Onze jongens waren er klaar voor en wisten hoe diep ze moesten gaan. In de slotfase voelden ze gewoon meer druk."

  "Luzon is de grote baas"

  Standard-trainer Guy Luzon coachte tegen Anderlecht weer vol overgave en zet dat op zijn spelers over. "Hoe is het eigenlijk om met de Israëliër samen te werken? Heeft Vukomanovic inspraak?" vroeg Extra Time.

  "Daar mag ik niets over zeggen. Maar Luzon is heel openminded. Hij discussieert veel met iedereen in de staf. Hij is geïnteresseerd in meningen, maar hij blijft de grote baas. Hij beslist."

  Luzon en Vukomanovic kennen elkaar uit Israël. "In het seizoen 2008-2009 leerde ik hem kennen toen ik een aantal keer tegen zijn ploeg speelde."

  "Luzon zette zijn team toen ook al erg goed neer. Zijn spelers waren allemaal erg gemotiveerd, moeilijk te bespelen. Via een tussenpersoon in de entourage van Luzon ben ik samen met hem bij Standard terechtgekomen."

  Luzon verlengde zijn contract. Hoe zit het met de assistent-trainer? "Normaal teken ik ook bij in de loop van de volgende weken", zegt Vukomanovic.